OFF Festival Katowice to wydarzenie kompletne. Prócz świetnej muzyki serwowanej w przyjaznym otoczeniu na uczestników imprezy czeka także doskonała oferta gastronomiczna, której nie powstydziłby się niejeden stricte kulinarny festiwal. Uważnie planowana i selekcjonowana grupa dostawców zapewnia menu z najwyższej półki – nie ma tam miejsca na przetworzone produkty, czy mrożonki. Potrawy komponowane są z surowców pochodzących z upraw i hodowli ekologicznych, są organiczne lub certyfikowane. Każdy, niezależnie od tego, czy jest weganinem, bezglutenowcem, fanem kuchni regionalnej czy pięciolatkiem – znajdzie coś dla siebie.

Podczas tegorocznej edycji, która odbędzie się w dniach 5-7 sierpnia, zagra m.in. Jaga Jazzist.

www.youtube.com/watch?v=0QpJbNW_JaI

Na przełomie XX i XXI wieku odrodzenie europejskiego jazzu dokonało się przede wszystkim za sprawą sceny skandynawskiej, muzyków którzy twórczo korzystali z klasyki gatunku, ale umieli przy tym połączyć go z nowymi brzmieniami. Norweski kolektyw, dowodzony przez braci Horntveth, jest tego najlepszym przykładem, bo korzeni ich brzmienia można się słusznie doszukiwać zarówno u Johna Coltrane’a, jak i Aphex Twina. Muzyka Jaga Jazzist równie dobrze funkcjonuje w kontekście nowej elektroniki, jak i z orkiestrą kameralną za plecami (współpraca z Britten Sinfonia najlepszym dowodem), a naturalnym środowiskiem grupy są koncerty – żywiołowe, porywające, znoszące bariery nie tylko pomiędzy gatunkami, ale przede wszystkim między sceną a publicznością.

Karnety 3-dniowe:
– 230 zł – w przedsprzedaży
– 270 zł – od 1 marca
– 310 zł – od 26 kwietnia
– 340 zł – od 5 sierpnia

Pole namiotowe (przedsprzedaż / od 5 sierpnia):
– 60zł / 70zł

Do kupienia: TicketPro.pl